Uw leven verandert enorm na het oplopen van een niet-aangeboren hersenletsel, zoals bijvoorbeeld een beroerte. Niet alleen lichamelijk is niet meer alles mogelijk, maar ook praten of zaken onthouden kan problemen opleveren. 
Net zoals veranderingen in gedrag en persoonlijkheid, wellicht bent u ook emotioneler dan voorheen. Deze gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel verschillen per persoon.
Enkele voorbeelden van niet-aangeboren hersenletsel:

  • Herseninfarct of bloeding (CVA)
  • Ziekte van parkinson
  • Dementie
  • MS (Multiple sclerose)
  • Hersenletsel door een ongeluk of tumor
  • Na een zuurstof tekort, bv hartinfarct

Het netwerk

“Het “NAH Fysionet Zuidoost Brabant”  is een samenwerkingsverband van eerstelijns fysiotherapeuten in de regio Eindhoven, Helmond, Geldrop, Nuenen, Laarbeek, Bakel en Asten. Het netwerk streeft een nauwe samenwerking na met de andere disciplines in de zorg voor de NAH patiënt. Bij deze fysio’s bent u verzekerd van de best mogelijke begeleiding. U wordt geholpen door speciaal opgeleide fysiotherapeuten, met de benodigde kennis van zaken omtrent NAH aandoeningen. Kortom een team van zeer professionele mensen, die u op een deskundige manier kunnen adviseren, helpen en begeleiden. Zij zijn de specialist op het gebied van trainingen en programma’s voor mensen met NAH. Namens onze praktijk is Jenny hierbij actief.

De NAH-fysiotherapeut

De NAH-fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van niet-aangeboren hersenletsels. Die hebben naast de opleiding fysiotherapie extra scholing gevolgd op het gebied van het adviseren en behandelen van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste neurologische behandelingen en zijn effectiviteit komen de leden van het “NAH fysionet Zuidoost Brabant” regelmatig bij elkaar. Tevens werken ze samen met andere behandelaars zoals de neuroloog, revalidatie-arts, huisarts, (gespecialiseerde)verpleegkundige, ergotherapeut, logopedist of thuiszorg. Zo bent u verzekerd van de beste zorg en begeleiding en kunt u, indien nodig snel worden doorverwezen.

De behandeling

Behandelen geschiedt meestal op de praktijk indien indien uw situatie dat toelaat, of anders in uw eigen leefomgeving. Zo kunnen wij ons richten op uw algemene dagelijkse activiteiten. Daarnaast houden we rekening met uw algehele functioneren. Zowel lichamelijk als psychisch als op emotioneel gebied. Uiteraard krijgt u therapie ‘op maat’ zodat we samen proberen u zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten functioneren in het dagelijks leven. Daarvoor is het ook belangrijk dat gezinsleden, familie of andere mantelzorgers nauw bij de behandeling te betrekken.
Voor meer informatie: www.nahfysionetzob.nl