Lions Helmond

Terwijl de rally auto’s met de ELE proeven bezig waren voltrok zich zaterdag 14 juli iets verderop bij de Steenoven de start van een heel ander auto evenement; de sponsorrit ten behoeve van ondersteuning van Stichting Kinderen met de Ziekte van Pompe en Stichting Achterstevoren uit Helmond 
Om geld in te zamelen had de Lions club gewest Helmond hun tweejaarlijkse tourrit ditmaal voor beide stichtingen bestempeld. Exact om 10 uur heeft burgemeester Blanksma het startschot gegeven voor deze toer/puzzel rit over de Brabantse wegen met 53 equipes. Het overgrote deel van de deelnemers verscheen met een oldtimer of cabrio aan de start. Daar ook de weergoden hun zegen gaven in figuurlijke zin konden de kappen open en werd droog een prachtige rit gereden. ‘s Avonds mocht de Stichting Achterste voren een cheque van 1750 euro in ontvangst nemen en een cheque van 8000 euro was er voor de Kinderen met Pompe stichting. Onze praktijk werd vertegenwoordigd door Wouter Simonse die met zijn oldtimer Porsche 944 uiteindelijk nog een prijs in de wacht wist te slepen met het winnen van de fotopuzzel opdracht in deze rit.