Nieuw

Dat bewegen erg gezond is voor lichaam en zeker ook geest is een oude wijsheid. Recente onderzoeken laten zien dat zelfs bijvoorbeeld Alzheimer geremd kan worden door voldoende beweging. Voor met name de oudere mensen is dit echter niet altijd makkelijk realiseerbaar.

Op locatie Mierlo-Hout (Alphonsus) worden nu al veel mensen met neurologische aandoeningen behandeld. Ons specialisme hierin heeft dermate veel klanten aangetrokken dat onze huidige faciliteiten hiervoor tekort schieten.

In overleg en samenspraak met de stichting Savant, eigenaar van woonzorgcentrum Alphonsus, hebben we een geweldige oplossing gevonden hiervoor. Door een permanente afscheiding van de huidige recreatiezaal ontstaat een grote zaal van bijna 80 m2 die als “beweegzaal” door ons wordt ingericht. Een loopbrug, diverse hometrainers en een loopband gaan hier deel van uitmaken, evenals een afscheidbare ruimte met een behandeltafel.

Vanaf 1 maart 2015 gaan Rob en Jenny hier klanten begeleiden met uiteenlopende neurologische aandoeningen (denk aan MS, beroerte, dwarslaesie, Parkinson) en klanten met aandoeningen van bloedvaten in hun benen, de zogeheten Claudicatio Intermittens (etalagebenen).
Daarnaast gaan we hier ook een ruimte van maken die voor de bewoners uitnodigt om te gaan bewegen.