Na onze “upgrade” van het Rakthof pand staat er nog meer te gebeuren, zoals een teamuitbreiding, stage begeleiding, het Mierlo-Hout revalidatie project en verdere intensivering van ons eigen kwaliteitscirkel

In 2014 hebben meer klanten de weg naar onze praktijk gevonden, zowel afkomstig vanuit onze directe omgeving als vanuit een groter gebied rondom Helmond. Mede door deze forse groei, tegen de landelijke licht dalende trend in (cijfers RABO bank), zien we ons gesterkt in de manier waarop wij fysiotherapie vorm geven en gaan we ons team verder uitbreiden. We gaan begin 2015 op zoek naar een collega om ons team te versterken in de breedte met als bijkomend doel een verruiming van onze openingstijden en het voorkomen van “vol zitten” op de courante tijden.

Ook in 2015 gaan we (weer) niet voor de hoger getarifeerde “plus praktijk” status. Het keurslijf aan voorwaarden dat de verzekeraars die dit systeem ondersteunen de praktijk oplegt vinden wij veel te strak. Denk daarbij aan o.a. het contractueel beperken van het aantal behandelingen per patiënt, nog verdergaande administratieve druk met daardoor minder tijd voor behandelen en nog striktere naleving van behandelprotocollen. Dit staat volgens onze visie goed maatwerk in de weg.

In samenwerking met Hogeschool Zuyd te Heerlen gaan we op locatie Rakthof afstuderende fysiotherapeuten begeleiden in het opdoen van praktijkgerichte werkervaring. U zult dus vanaf maart regelmatig “nieuwe” gezichten bij ons zien.

Op 01 maart gaan we van start in onze nieuwe oefenruimte op Mierlo-Hout in het woonzorgcentrum Alphonsus. Rob en Jenny gaan daar met name neurologische revalidatie (o.a Parkinson, MS en dwarslaesie) claudicatio intermittens (etalagebenen) trainingen en ouderenrevalidatie geven. In de ruimte komen o.a een loopbrug, loopband, crosstrainer en hometrainers te staan. Inge blijft de Parkinson trainingen op locatie Body Business geven.

Ons kwaliteitsproject waarbij we de klant centraal stellen en alle bij ons beschikbare specialisaties daaromheen groeperen (denk van echo tot neurorevalidatie en van chronische pijn training tot medical taping en dry needling) krijgt steeds meer vorm. We werken hard aan een gestructureerd systeem waarbij de klant één fysio als aanspreekpunt heeft die verder alle fysiozorg rondom de klant organiseert als “case manager”.