De ontwikkelingen in Den Haag volgen zich nu snel achter elkaar op. Eerst de vragen naar aanleiding van onderstaande publicatie over etalage benen en nu dit geluid in politiek Den Haag:

Gepubliceerd: 17 juni 2015 12:30
Fysiotherapie voor mensen met een chronische aandoening zou weer helemaal terug moeten in het basispakket, vinden de zorgverzekeraars. 

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) schrijft woensdag aan de Tweede Kamer dat het goed zou zijn als de eerste twintig behandelingen voor deze groep mensen weer vergoed zou worden.
De Kamer heeft in 2012 bepaald dat fysiotherapie voor volwassenen uit het basispakket geschrapt moest worden. Volwassenen met een chronische aandoening krijgen de ‘fysio’ vanaf de 21ste behandeling wel weer vergoed.

”Zorgverzekeraars zien dat deze pakketmaatregel tot veel onbegrip leidt bij verzekerden”, aldus voorzitter André Rouvoet van ZN.

Rechtsongelijkheid

De zorgverzekeraars willen ook dat het beheer van het basispakket door de overheid verbetert. Rechtsongelijkheid moet worden voorkomen, het pakket moet eenduidig zijn en gericht zijn op de vraag van verzekerden.
Rechtsongelijkheid kan bijvoorbeeld voorkomen bij nieuwe behandelingen die voorwaardelijk in het basispakket komen, waardoor mensen er sneller toegang toe hebben. ”In de praktijk blijkt dat dit alleen kan als het medisch centrum meedoet aan een onderzoekstraject”, aldus Rouvoet.

Door: ANP
Bron: NU.nl