Vakantie is zorgeloos genieten.  Met de vakantiedokter app heeft u altijd medisch advies op zak als er toch iets gebeurt, voorkomen is beter dan genezen en maak geen spoorzoekers van de thuisblijvers

Zilveren kruis is de motor achter de vakantiedokter app

Zowel voor I-Phone als android smartphones kunt u de app gratis downloaden.

Ook verzekerden van andere verzekeraars kunnen deze app (gratis) gebruiken.

  • Direct contact: App uw vraag aan een medisch expert en u krijgt zo snel mogelijk een reactie in het Nederlands.
  • Goed voorbereid: App de Vakantiedokter geeft prak­tische zorgtips voor vertrek en voor tijdens uw vakantie
  • Zorgeloos op reis: Doordat u uw vakantiedossier invult, is uw reisbestemming bekend. Zo kunnen we u directe hulp bieden

Buitenlandse zaken laat u via de BZ Reisadvies app meteen weten of er iets verandert aan het reisadvies van door u opgegeven vakantie bestemming(en). Ook in Google play e (android) of App Store (I-Phone) te downloaden.


Gaat u tijdelijk of permanent naar het buitenland? Dan kunt u zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit is niet verplicht. Maar in geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het belangrijk als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken.

Het Kompas online crisis registratiesysteem bewaart en beveiligt uw gegevens. Ze worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen en u te helpen in een noodgeval. Registreren is gratis, kost minder dan 5 minuten van uw tijd en hoeft maar 1 keer. U hoeft daarna alleen nog uw gegevens te wijzigen als u op reis gaat of verhuist.
U kunt zich hier aanmelden bij buitenlandse zaken.