Peter

Donderdag 18 juni 2015. De Handbike Battle 2015 gaat van start. Een van onze klanten, Peter Janssen uit Helmond is een van de deelnemers.

Het was een beste berg. In totaal zo’n 1000 meters aan hoogteverschil geklommen met stijgingspercentages tot 16%. Bij het stuwmeer zou het wat minder zijn, redelijk vlak, was er gezegd. Nou, dat was dan redelijk vlak volgens Oostenrijkse begrippen, want ook daar zaten heel venijnige klimmetjes in het parcours.

Vanaf de start om 09:17 uur hebben in totaal 92 handbikers met buddy’s de tocht volbracht. En de Oostenrijkse weergoden waren de Battle goedgezind. Tot donderdag continu regen met op woensdagmiddag even droog, maar een uurtje na de start brak de zon door en scheen volop op de dappere bikkels die ieder aan hun eigen tocht waren begonnen.
Na de finish razendsnel hersteld, dus met de conditie zit het wel snor. Hier en daar wat misschien te defensief gereden om mezelf niet op te blazen, dus de tijd had nog beter gekund, maar ach, da’s zeker niet het belangrijkste.
Ik heb genoten, heb me verwonderd, heb mijn grenzen opgezocht en verlegd, m’n lijf tot in iedere vezel gevoeld.
Soms heb ik moeten knokken voor iedere meter omhoog, maar ik heb gereden voor wat ik waard was. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn lief en voor hen die vechten en knokken voor gezondheid, kansen, liefde en geluk. Ook zij waren in gedachten bij mij op die berg en kwamen met mij boven. Na de finish de ontlading, de euforie en de tranen.
Het was een geweldige ervaring daar in het Kaunertal, een rijke en mooie ervaring die bij mij alleen maar meer motivatie voor en zin in nieuwe uitdagingen heeft gecreëerd.
Fysio Rakthof, en dan met name Jane, dankjewel voor je morele support, dankjewel voor je gouden handjes, zeker mede dankzij jouw inzet is mijn wat haperende lijf in staat geweest deze uitdaging tot een meer dan geslaagd einde te brengen.
Een korte impressie bekijken van de voorbereidingen en de Handbike Battle zelf van team Blixembikers van Blixembosch? Ga dan via deze link naar de trailer

Tekst en foto’s aangeleverd door Peter Janssen

peter-HBB-4-900x600