Bijzondere prestaties verdienen natuurlijk aandacht en als die door één van onze klanten worden geleverd gaan wij daar natuurlijk niet aan voorbij. De laatste weken voor zijn vertrek heeft Rob nog bij onze praktijk aan zijn fysieke conditie en ongemakken gewerkt. En met succes. Op 07 september jl. werd Rob de Jager in het werkcafé in het Stadskantoor onder luid applaus van een groot deel van de Helmondse NK Veldloop-ploeg en een aantal van zijn collega’s van de afdeling BOR in het zonnetje gezet. Dit vanwege zijn deelname en knappe prestaties tijdens de World Transplant Games in Mar del Plata te Argentinië. Belangrijkste reden van deelname is natuurlijk zijn stamceltransplantatie waarover je hier nogmaals kunt lezen.

Rob-de-Jager-toespraak-300x200

Zichtbaar onder de indruk van de vele aanwezigen luisterden Rob, en ook zijn grootste supporter, assistent-trainer en echtgenote Netty naar de mooie woorden van zowel onze burgemeester als de gemeentesecretaris. Zij spraken hun bewondering en respect uit voor de behaalde zilveren medailles op de 5km hardlopen en het speerwerpen. Rob behaalde ook mooie resultaten op 1500m en 4×400 estafette.

Rob zelf vertelde ook kort even over de zeer indrukwekkende sfeer en emotionele verbondenheid die er was tussen alle atleten en begeleiders. Rob: “Iedere atleet heeft al een topprestatie geleverd tijdens zijn of haar transplantatie, dat schept automatisch een band. Onze donoren zijn diegenen die voor ons een gouden medaille verdienen.“
Na het officiële gedeelte werd onder het genot van een feestelijk gebakje en kopje koffie ook vooruit gekeken naar de aanvang van de trainingen voor het komende NK Veldloop 2016 op 23 maart in Nissewaard. Zijn collega’s hopen dat Rob (en sidekick Theo) net als afgelopen jaren de Helmondse ambtenaren weer tot grote hoogte kunnen laten stijgen en daarmee een voorbeeld zijn voor nieuwe sportieve collega’s om de gemeente daar te gaan vertegenwoordigen.

Rob, gefeliciteerd met en respect voor je geweldige prestaties!!

Bron en foto: gemeente Helmond