Op donderdag 14 januari 2016 was Fysio Rakthof vertegenwoordigd bij de “Koploper van Peelland” verkiezing. Een twee jaarlijkse prijs voor jonge ondernemers die zich op een bijzondere manier hebben geprofileerd, georganiseerd door JCI-Peeland . Innovatie is een belangrijk item binnen de beoordeling. Whish Events o.l.v. Tim Klomp Bueters, mag zich komende twee jaar de “Koploper van Peelland” noemen die hier links op de foto de prijs in ontvangst mag nemen van JCI voorzitter Bart Simonse.
Op dit evenement konden ook andere bedrijven uit Peelland zich presenteren. Fysio Rakthof had als thema binnen de innovatie de looptraining bij Claudicatio Intermittens , de zogenaamde etalagebenen. Wij presenteerden ons met de quote:

Soms is innoveren…terug naar de basis.

Terug naar de basis?
In samenwerking met de universiteit van Maastricht en het Catharina ziekenhuis Eindhoven is onder de bezielende leiding van prof. dr.Joep Teijink “ClaudicatioNet” ontstaan.
De beste behandeling voor Claudicatio Intermittens, beter bekend als “etalage benen” -een aandoening van de slagaders in de benen- is niet dotteren of opereren, maar bewegen!!

Bij etalagebenen is looptraining de eerste keuze van de arts als therapiemiddel, vóór chirurgisch ingrijpen zoals dotteren en vaatchirurgie. Medicatie en een goede leefstijl horen ook bij deze eerste keuze.
Dit volgens een wetenschappelijk aangetoonde evidence based methode en onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut verbonden aan ClaudicatioNet, zoals Rob en Inge van ons fysio-team. Bij Fysio Rakthof geven zij deze begeleiding op al onze drie locaties.

Wilt u meer weten over etalagebenen, kunt u hierover op onze site lezen. leesverder