Op zaterdag 18 juni 2016 is de tweejaarlijkse sponsor toerrit van de Lions verreden en heeft onze praktijk deze weer gesteund middels deelname net als in 2014. Niet geheel onverdienstelijk trouwens met het behalen van een tweede plaats in het foto oriëntatie onderdeel :-).

De opbrengsten van de Lions Toerrit 2016 zullen ten goede komen aan twee belangrijke lokale Helmondse goede doelen. De rijders steunen met hun deelname zowel de “Stichting HELP US AUT” als het project “Laaggeletterdheid Helmond”.

De Helmondse “Stichting HELP US AUT” biedt mensen met autisme ondersteuning op het gebied van ontspanning/vrije tijd en wonen om optimale deelname aan de maatschappij mogelijk te maken en om het sociaal isolement van hen binnen onze maatschappij te voorkomen.

Het project “Laaggeletterdheid Helmond”, dat door beide Helmondse Lions Clubs (Peelland en Gewest Helmond) financieel en fysiek wordt ondersteund, voorziet in een grote behoefte en draagt bij aan vergroten van de zelfredzaamheid van laaggeletterden in onze samenleving.

Beide goede doelen worden gekenmerkt door een hoge mate van betrokkenheid met de individuele cliënten. Hun inspanningen resulteren in een enorme verbetering van het levensgeluk van de cliënten en hun onmiddellijke leefomgeving.