We hebben hier wat team nieuws, verzekeringsnieuws en vakantie-info voor je verzameld.

Joyce is op dinsdag 21 juni weer begonnen na haar zwangerschapsverlof. Haar werkschema is aangepast en Joyce werkt vanaf dinsdag jl. op de maandag, dinsdag en donderdag op zowel locatie Mierlo-Hout, Rakthof en voor de “aanhuis” bezoeken.
Jane en Joyce zijn hun schouderspecialisatie verder aan het vormen. Zij zullen zich ook gaan aansluiten bij “Schoudernetwerken Nederland”. Roy gaat de dry-needling cursus volgen en kan daarmee Marike als “dry-needler” gaan opvolgen.

In de media is aandacht geweest voor een hooikoortsbehandeling middels tapen door fysiotherapeuten. Hoewel wij veel gebruik van tape-methodes maken, wachten wij met dit soort toepassingen tot hier wetenschappelijke fundatie voor bestaat. Op dit moment is die er niet en behandelen wij geen hooikoortsklachten middels deze techniek.

Gedurende de vakantie periode van 22 juli 2016 t/m 31 augustus 2016 is het secretariaat alleen ’s morgens van 08:30 tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van de voicemail optie. Je wordt dan uiterlijk de volgende werkdag in de ochtend teruggebeld. We realiseren ons dat voicemail een tweede keus is voor veel mensen en ze liever direct met hun fysio willen spreken. Het behandelen van de klant op het moment dat er een telefoontje is heeft echter voorrang, daarom de voicemail keuze.

Ook dit jaar weer merken we dat sommige klanten zich vergist hebben met het afsluiten van de zorgverzekering. Een te lage dekking hebben afgesloten of beperkingen in een budget verzekering. Wees zeker gewaarschuwd voor deze laatste groep verzekeringen met vaak sterke beperking van keuze vrijheid. Politiek gaan er stemmen op deze polissen te verbieden, maar zover is het nog niet.
Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft trouwens geen wettelijk eigen risico, dus de fysio behandelingen uit de AV (aanvullende verzekering) worden niet doorbelast in het eigen risico en daarmee aan de klant!