Na de zomervakanties komen bijna gelijk met de Sinterklaas etalages en -discussies ook de zorgverzekeraars om de gunsten van de potentiële klanten vragen. De TV reclames zullen weer niet van de lucht zijn met alle voordelen groot ten toon gespreid. Opvallend is dat juist de kleinere verzekeraars bij zowel de zorgverleners als bij de klanten in 2015 de hoogste waardering krijgen. Uiterlijk 1 november moeten wij -als zorgverleners- de contracten met de zorgverzekeraars getekend hebben. Vanaf die datum zullen wij middels de site ook aangeven of er verzekeraars zijn waar wij geen overeenkomst (meer) mee gesloten hebben. Achmea heeft trouwens te kennen gegeven de merknaam Achmea niet meer te gebruiken voor de zorgverzekeringen, maar uitsluitend met de merknaam Zilverenkruis verder te communiceren. Nog een tip: realiseer u goed dat een afgesloten aanvullende polis niet meer veranderd (zeker niet “omhoog”) kan worden gedurende het volle kalenderjaar. Schat vooraf dus goed uw risico en het financiële risico wat u wilt of kunt lopen in.

Ook dit jaar zijn weer verzekerden tegen de beperkingen van met name “budget” polissen opgelopen, zoals vergoeding niet gecontracteerde zorg (zorg geleverd door zorgverleners – bv fysio of ziekenhuis- die geen contract hebben afgesloten met de verzekeraar). Zeker voor de bewoners van de “grensgebieden” kan juist vergoeding voor zorg net over de grens belangrijk zijn. Dit in verband met kortere wachttijden of zorg die in Nederland niet wordt geleverd.

Zolang de eerste 20 behandelingen voor nieuwe chronische patiënten voor hun eigen rekening blijven (bv. na een nieuwe heup of hersenbloeding etc.) willen we vooral onze oudere klantengroep waarschuwen voor een te beperkte aanvullende verzekering die dan het beginnen met revalidatie in de weg kan staan.