In de huidige tijd, waarbij zelfs bewoners in verzorgingstehuizen stress hebben door plascontracten, hebben de meeste mensen het druk. Niet zelden met een bomvolle agenda, waarin gepland of onverwachts iets tussen kan komen… Wist u dat wij een niet nagekomen afspraak niet mogen declareren bij uw zorgverzekeraar? Dat is fraude!

Dus bent u verhinderd, zeg dan alstublieft uw afspraak op tijd af!

Regelmatig blijven patiënten zonder bericht weg van hun afspraak in onze praktijk of bellen op het laatste moment af. Medepatiënten moeten hierdoor langer wachten of kunnen geen afspraak krijgen.

Wat kunt u doen als u verhinderd bent voor uw afspraak?

Als u uw afspraak niet kunt nakomen, verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de afspraak contact met ons op te nemen. Dit kan:
1. Telefonisch op 0492-516549 (u kunt de voicemail inspreken wanneer wij gesloten zijn);
2. Per e-mail info@fysio-rakthof.nl, direct naar de mail van uw behandelend fysiotherapeut;
3. Via een WhatsApp bericht naar uw behandelend fysiotherapeut (beide te vinden op uw afsprakenkaartje).
Behalve voor overmachtssituaties (vergeten hoort daar niet bij!) zijn er geen excuses voor het niet tijdig kunnen afzeggen van uw afspraak. Moet u plotseling (over-)werken dan is dat vervelend, maar kunt u mogelijk de kosten van de nota op uw werkgever verhalen.

Wat zijn de kosten van een niet nagekomen afspraak?

Wanneer u uw afspraak niet nakomt of op tijd afzegt, behouden wij ons het recht om voor 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling bij u in rekening te brengen verhoogd met administratiekosten. Zie voor de exacte bedragen onze tarievenlijst.

U krijgt een nota thuisgestuurd die u binnen 14 dagen dient te betalen. Deze nota kunt u niet bij uw zorgverzekeraar indienen.

Van onze kant gaan we, als extra service, per 1 mei iedereen met een mailadres enkele dagen voor de afspraak een herinnering sturen. Mocht u hier geen prijs op stellen, dan kunt u dit bij uw therapeut aangeven!

Meer informatie