Waarom de Wereld Fysiotherapie Dag telt

In 1996 heeft het WCPT (World Confederation for Physio Therapy) 8 september aangewezen als Wereld Fysiotherapie Dag. Dit is de datum dat het WCPT werd opgericht in 1951.
Die dag is een kans voor fysiotherapeuten uit de hele wereld om het bewustzijn over de cruciale bijdrage van het beroep, om mensen gezond, mobiel en hun onafhankelijk te houden, voor het voetlicht te brengen.
Rapporten uit de hele wereld geven aan dat de Wereld Fysiotherapie Dag activiteiten een positieve invloed hebben op het profiel van het beroep zowel bij het publiek als bij de beleidsmakers.
Veel WCPT lid organisaties hebben al hun eigen nationale fysiotherapie dagen, weken en maanden.
Het is aan de individuele fysiotherapeuten en WCPT lid organisaties om te beslissen welke activiteiten en materialen zij wensen te ontwikkelen. Op die manier kunnen ze het beste aansluiten bij de nationale prioriteiten en berichten. Maar elk jaar biedt het WCPT  ideeën, publiciteit en ondersteunend materiaal.