Voor 2019 hebben wij met alle grote verzekeraars een overeenkomst kunnen afsluiten. (CZ [incl. Delta Loyd, OHRA] – VGZ [incl. labels als IZA, IZZ, IAK] – Menzis – Zilverenkruis/Achmea – ONVZ – ENO).

“De Friesland” is de enige verzekering waar wij GEEN contractovereenkomst mee hebben afgesloten. Klanten van deze verzekering krijgen dus een factuur van ons die ze zelf moeten indienen voor eventuele vergoeding.

Let verder goed op bij het afsluiten van zogenaamde budget polissen. Qua prijs zijn die vaak interessant, zeker als je geen of bijna geen zorgkosten verwacht. Vaak echter stelt de verzekeraar daar extra aanvullende voorwaarden aan behandelaars zoals bv een lager maximum aantal behandelingen per klant per jaar. Je hebt dan geen volledige keuzevrijheid in het kiezen van een behandelaar of ziekenhuis. Jaarlijks maken wij mee dat mensen hier hun “spreekwoordelijke” neus stoten en uiteindelijk op jaarbasis meer geld kwijt zijn.

Nu er weer meer zorg in de basis verzekering komt (bv. voor slijtage [artrose] van de heup) geldt dit ook voor het verhogen van het wettelijke eigen risico van € 385. Geen aanvullende verzekering of een hoog eigen risico is prima als je de financiën klaar hebt liggen om eventuele kosten te dekken. Heb je echter die middelen niet direct! voor handen is het gaan voor de verlokking van een lage maandpremie toch riskant!