Heb je die gekleurde tape wel eens op iemands lichaam gezien? Deze vorm van taping wordt ook wel medical taping genoemd.

Medical taping kan de behandeling van je sportblessure ondersteunen. Tevens kan de tape uitkomst bieden bij talloze andere klachten. Doordat je spieren en gewrichten extra sturing krijgen, zal het herstelproces sneller verlopen. Een specifiek revalidatieprogramma waarin je zelf meehelpt om de bewegings- en sturingswinst te borgen zorgt voor langdurige verbetering.
Daarnaast blijkt medical taping ook effectief zijn te kunnen bij hooikoorts, waardoor de bekende klachten zoals bijvoorbeeld niezen kunnen verminderen.
Echter, hooikoorts is geen aandoening die valt binnen het “medische” fysiotherapeutische domein. De verzekeraar kent ons deze diagnose dan ook niet toe als grond voor fysiotherapie en kent dus ook geen vergoeding voor deze behandelmethode, ook niet vanuit de aanvullende verzekering! Dat is dus de reden dat taping tegen hooikoortsklachten uitsluitend (en volledig) op eigen kosten kan worden verricht.

Voor €25 krijg je een korte intake, de tape (inclusief de rol) èn, indien gewenst, de tapetechniek uitgelegd zodat je het een volgende keer zelf kan herhalen. Een vervolgbehandeling kan natuurlijk ook, die kost €17,50. Voor een afspraak kun je bellen 90492-516549) of mailen (info@fysio-rakthof.nl) met de praktijk.

auteur: Fysio Rakthof