Weer of geen weer, er kan altijd gesport worden

Sinds een jaar is een groepje ouderen bij Alphonsus redelijk fanatiek buiten aan het bewegen. Gisteren werd door hen het beweegplein in het Mierlo-Houtse woonzorgcentrum geopend.

Een beetje zenuwachtig was ze wel. Niettemin ging het openen van het nieuwe beweegplein in Alphonsus mevrouw Hezemans goed af. Aan de 92-jarige was gistermiddag de eer om de deuren van de binnenbeweegruimte officieel te openen.

Mevrouw Hezemans is de oudste deelnemer van het sportclubje dat sinds een jaar onder begeleiding van buurtsportcoach Flo de Haas van Jibb+ wekelijks bij elkaar komt. Weer of geen weer, er kan nu altijd gesport worden.

Dat kon zo ingericht worden door een samenwerking met Jibb+, de huisfysio van Savant Alphonsus en de fysiotherapeut van praktijk Rakthof. Er staan gezamenlijke apparaten die onder begeleiding te gebruiken zijn. ,,De opzet is het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Mensen kunnen samen bewegen en het is ook heel gezellig. Ze sluiten altijd af met een gezond drankje”, vertelt Antoinette Brueren van Savant Alphonsus. Ook bij het openingsfeestje wordt iedereen getrakteerd op een smoothie.

De digifiets valt in de smaak. Wie erop stapt – of zijn rolstoel aanschuift – kan routes over heel de wereld fietsen; door Londen, New York, onder water, de bergen in… De eerste die opstapt, kiest ‘gewoon’ voor Helmond. Over de Markt, de Kamstraat in, achter de Hema door naar het kasteel. ,,Zo, daar krijg je het warm van.”

Na de feestelijkheden is het tijd voor de wekelijkse groepsles. Er schuiven dit keer ook wat spelers van Helmond Sport aan. De regen spettert tegen de ruiten, dus is het mooi dat de groep niet naar buiten hoeft.

Bron: ED 05 februari 2020 BIANCA CLERX B.CLERX@ED.NL