Het is iedereen niet ontgaan, de wereld zit midden in een pandemie. Wellicht heb je het COVID-19 virus zelf gehad, of ken je inmiddels iemand in je directe kring die het virus heeft ondergaan. Dat het virus grote gevolgen kan hebben tijdens, maar ook zeker na het ziekteproces, is evident.

Symptomen als fysieke en mentale vermoeidheid, hoofdpijn en benauwdheid is wat paramedische zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, vaak te horen krijgen.

Daarnaast zien fysiotherapeuten een terugval van zowel de algehele conditie als spierkrachtverlies van de armen en benen bij deze patiënten tijdens fysieke testen.

Dikwijls lukt het niet om alleen te herstellen, hierdoor is een steuntje in de rug vaak gewenst. Fysiotherapie kan middels duur en krachttraining een grote bijdrage leveren om je algehele fysieke fitheid weer op pijl te brengen.

Per 18-07-2020 wordt fysiotherapie ruimer vergoed uit de basisverzekering. Door de uitbreiding van het basispakket kunnen ex-coronapatiënten met langdurige klachten minimaal 6 maanden lang gebruik maken van paramedische zorg.

Wil je meer weten? Neem contact op met Fysio-Rakthof!