In de persconferentie van dinsdag 12 januari, heeft minister-president Mark Rutte de maatregelen aangaande de lockdown van Nederland, oorspronkelijk tot 19 januari 2021, verlengd tot 09 februari 2021 . Deze maatregelen zijn bedoeld om het Covid-19 virus verder onder controle te krijgen en te houden.

De medische contactberoepen, waaronder huisarts, tandarts en fysiotherapeut zijn uitgezonderd van deze maatregelen.

Op donderdag 21 januari werd definitief duidelijk dat de avondklok die door het OMT wordt geadviseerd er nu ook werkelijk komt. De ingang is zaterdag 23 januari van 21.00 uur tot 04.30 uur

Concreet betekent dit voor onze praktijken dat wij de, in de “Covid tijd” door ons gehanteerde, praktijkvoering kunnen continueren en dat onze zorgverlening aan onze klanten volgens dit protocol doorgang vindt. Uitzondering hierop zijn de behandelmogelijkheden na 20.00 uur zoals die aangeboden worden op sommige locaties.