Spieren en pezen spelen een essentiële rol bij bewegen. Onze spieren worden aangestuurd door de hersenen die een aanspanning (contractie) vragen of een ontspanning . De pees is de overgang van spier naar het bot. Door druk en trekkrachten moet een pees goed trek-vast zijn

Oorzaken van aandoeningen aan de pezen kunnen ontstaan door factoren van buitenaf of juist inwendig. Denk hierbij aan leeftijd, geslacht, BMI, hypermobiliteit, maar ook hoge bloeddruk (hypertensie) en diabetes lijken een oorzaak te kunnen zijn

Pezen zijn over het algemeen minder doorbloed dan spieren. daardoor herstellen deze minder snel dan een spierbuik. Bij overbelasting van de pees spreken we van een tendinopathie  (tendon= pees) pathie (= aandoening)

In de intake gaan we inzichtelijk maken welke klachten en in welke aanwezigheid deze opkomen. Bij het onderzoek kan er gekozen worden voor een echografisch onderzoek om zo een beter beeld te krijgen van de status van de aandoening en hier het behandelplan specifiek op toe te spitsen.

Benieuwd wat wij voor uw klachten kunnen betekenen? Onze therapeuten staan voor u klaar.