VOORLICHTINGS CIRCULAIRE DIRECTE TOEGANKELIJKHEID FYSIOTHERAPIE

Beste klant

Je hebt je bij één van onze praktijkvestigingen gemeld en wil graag een fysiotherapeut consulteren zonder verwijzing van een huisarts of specialist. Deze mogelijkheid bestaat al vanaf 01 januari 2006.

Graag willen wij je nu uitleggen wat je van ons kunt verwachten en wij van jou verwachten.

Als je je aan de balie of telefonisch meldt, wordt je gevraagd een online inschrijfformulier thuis in te vullen en te verzenden. Heb je geen internet mogelijkheid, dan krijg je een inschrijfformulier mee (of wordt naar je verzonden) met achterop de behandelvoorwaarden. Dit formulier dien je geheel ingevuld samen met je verzekeringsbewijs en een geldig identiteitsbewijs op de eerste afspraak mee te brengen.

Aan een screening zijn kosten verbonden die, indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, door je verzekeraar betaald worden. Bent je niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie - controleert dit vooraf!! - dien je zelf de kosten te voldoen. Dit kan contant, per pin of per bank

Deze afspraak is in de vorm van een gesprek (dit deel neemt ongeveer 10 minuten in beslag en wordt ook wel screening genoemd) bestaat uit het inventariseren van jouw klachten en de bepaling of fysiotherapie de meest gewenst behandelmethode hiervoor is. Is dat het geval zal er direct aansluitend een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hierbij wordt ook een behandelplan opgesteld en kan er een kosten inschatting worden gemaakt indien je niet verzekerd ben voor fysiotherapeutische behandelingen.

Daarnaast zal ook jouw huisarts van de uitslag van deze screening op de hoogte worden gebracht. Jouw toestemming hiervoor wordt op het inschrijfformulier gevraagd.

Wie jouw onderzoek en de eventuele verdere behandeling gaat doen wordt in onderling overleg bepaald tussen de screener en het fysiotherapeutische team. Dit gebeurt op basis van welke behandelaar – het snelste – de best mogelijke gespecialiseerde behandeling van uw klachten op zich kan nemen.

Natuurlijk kun je eventuele voorkeur voor een behandelaar kenbaar maken.

Met vriendelijke groet,

Fysio-team Rakthof