de Braak Helmond


De locatie De Braak , voorheen Body Business, van Fysio-Rakthof bevindt zich midden in het grote sportcentrum van Basic Fit, gelegen op sportpark de Braak in Helmond Centrum-Noord. Onze eigen praktijk heeft verschillende behandelcabines en een eigen oefenzaal. Er wordt veel actieve revalidatie gegeven zowel in onze oefenzaal als in het sportcentrum zelf. In het sportcentrum zijn ongekend veel mogelijkheden om te oefenen.

Op deze locatie worden zowel klanten vanuit het sportcentrum behandeld, vanuit de andere praktijk locaties om verder te trainen als ook vanuit de omringende wijken.

Er vindt fysio en revalidatie plaats voor:

  • Orthopedische klachten
  • Neurologische klachten
  • Longklachten
  • Looptraining voor mensen met etalagebenen, de zogenaamde Claudicatio Intermittens.

Openingstijden

  • 830 - 1930
  • 830 - 1800
  • 830 - 1730
  • 830 - 1930
  • 830 - 1730

Wie werken er op onze Fysio Rakthof locatie Body Business:

Rob van Bokhoven

Fysiotherapeut / Praktijkeigenaar


Rob is reeds 30 jaar actief als fysiotherapeut. Hij heeft vele ontwikkelingen meegemaakt in de fysiotherapie en is breed georiënteerd. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in revalidatietraining. Ook myofasciale therapie, een nieuwe ontwikkeling in de fysiotherapie, wordt door Rob met veel positieve resultaten toegepast. Hij is tevens lid van het ClaudicatioNet, wat inhoudt dat hij mensen met vaatproblemen in de benen, ook wel bekend als etalagebenen, begeleidt in hun looptraining. Sinds oktober 2013 is MS Zorg Nederland opgericht. Rob is ook daaraan verbonden in zijn hoedanigheid als fysiotherapeut met MS zorg als aandachtsgebied.

Menno Hattke

Fysiotherapeut


Menno is sinds 2010 werkzaam bij Fysio Rakthof. De laatste jaren heeft hij veel cursussen gevolgd om zich te specialiseren in orthopedische revalidatie en myofasciale therapie. Hij is ook opgeleid om mensen met COPD (longproblematiek) te behandelen. Op locatie BodyBusiness worden mensen met COPD begeleid met training en myofasciale therapie gericht op beter functioneren van het ademhalingsstelsel. Daarnaast gebruikt Menno dry-needling als een van de behandel middelen. In het dagelijks leven is Menno zelf actief bezig met sport, gezondheid en voeding.

Inge Konijnenberg

Fysiotherapeut


Inge is in 1992 in Utrecht afgestudeerd als fysiotherapeut. Door de jaren heen heeft ze verschillende cursussen gevolgd, zoals ”Manuelle Therapie” (Duitse variant),” Clinical Pilates” en onlangs “Myo-fasciale therapie”. Door haar jarenlange ervaring als fysiotherapeut in Duitsland en Australië, heeft ze kennis gemaakt met de verschillende inzichten binnen de fysiotherapie. Deze inzichten zijn uitstekend bruikbaar bij de uitoefening van haar vak. Inge is tevens geregistreerd fysiotherapeut voor looptraining bij Claudicatio Intermittens en zij is ook een van onze contactpersonen met Parkinsonnet, de landelijke organisatie die Parkinson behandelingen op een wetenschappelijk niveau brengt. Inge behandelt op locatie Body Business en aan huis (ook in woonzorgcentrum Rivierenhof). Daarnaast gebruikt Inge dry-needling als een van de behandel middelen.

Mike Gottenbos

Fysiotherapeut


Woonachtig in Mierlo en sinds maart 2016 werkzaam bij Fysio Rakthof. Na een loopbaan binnen defensie ben ik afgestudeerd aan Avans Hogeschool in Breda. Ik heb verschillende aanvullende cursussen gevolgd, met name gericht op diagnostiek en revalidatie van orthopedische klachten en ganganalyse. Tevens heb ik ervaring in het begeleiden van patiënten met psycho-somatische klachten. In het dagelijks leven ben ik actief bezig met sport en houd ik er een actieve levensstijl op na.

Body Business