Mierlo-Hout Helmond


Locatie Mierlo-Hout bevindt zich tussen de aanleunwoningen van het verzorgingscentrum Alphonsus aan het Alphonsusplantsoen 30 in Mierlo-Hout. Het makkelijkst is de praktijk te bereiken via de parkeerplaats van de Jumbo aan de Pastoor Elsenstraat. Voor onze praktijk zijn drie eigen parkeerplaatsen. Op deze locatie worden naast fysiotherapiebehandelingen voor de bewoners van het zorgcentrum Alphonsus ook fysiotherapie- en manuele therapie behandelingen verricht voor de bewoners van de wijken in de directe omgeving (Mierlo-Hout, Brandevoort, Stiphout en Helmond-West).

Echografie-onderzoeken vinden naast locatie Rakthof ook plaats op deze locatie en wel op maandag, woensdag of vrijdag.

Sinds 01 maart 2015 is de praktijk op Mierlo-Hout uitgebreid met een grote oefenzaal waar met name orthopedische-/neurologische revalidatie en behandeling voor etalage benen plaatsvindt. De zaal vindt u links naast de achteringang van het verzorgingshuis. Deze ingang gebruiken en eerste gang links inlopen. De zaal wordt gebruikt op maandag- en vrijdagmiddag en dinsdag- en donderdagochtend.

Openingstijden

  • 900 - 1700
  • 830 - 1700
  • 900 - 1700
  • 830 - 1700
  • 900 - 1700

Wie werken er op onze Fysio Rakthof locatie Mierlo-Hout:

Joyce van Ooijen

Fysiotherapeut, master manueel therapeut en echografist


Joyce is in 2007 afgestudeerd aan de Fontys opleiding fysiotherapie in Eindhoven. Direct daaropvolgend is ze begonnen aan de master manuele therapie SOMT in Amersfoort en heeft ze deze na 3 jaar succesvol afgesloten. Haar visie is dat een fysiotherapeut iemand is die de cliënt ondersteunt/begeleidt in het zoeken naar een oplossing/behandeling voor zijn/haar klachten. Het is een samenwerkingsproces waarbij de cliënt een actieve rol speelt. De fysiotherapeut creëert de voorwaarden voor herstel en vervolgens is het aan de cliënt om hier zo optimaal mogelijk gebruik van te maken. En zo bepalen we samen of de therapie een succes wordt of niet.

Rob van Bokhoven

Fysiotherapeut / Praktijkeigenaar


Rob is reeds 30 jaar actief als fysiotherapeut. Hij heeft vele ontwikkelingen meegemaakt in de fysiotherapie en is breed georiënteerd. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in revalidatietraining. Ook myofasciale therapie, een nieuwe ontwikkeling in de fysiotherapie, wordt door Rob met veel positieve resultaten toegepast. Hij is tevens lid van het ClaudicatioNet, wat inhoudt dat hij mensen met vaatproblemen in de benen, ook wel bekend als etalagebenen, begeleidt in hun looptraining. Sinds oktober 2013 is MS Zorg Nederland opgericht. Rob is ook daaraan verbonden in zijn hoedanigheid als fysiotherapeut met MS zorg als aandachtsgebied.

Jenny Bijsterbosch

Fysiotherapeut


Jenny is afgestudeerd in 1995 en vanaf 1998 werkzaam in deze praktijk. Na jaren algemeen fysiotherapeutische ervaring te hebben opgedaan heeft Jenny zich de laatste jaren met name toegelegd op de behandelingen van mensen die getroffen zijn door de ziekte Parkinson en andere niet aangeboren hersenafwijkingen (NAH) zoals beroerte (CVA), MS en dementie. Zij is ook een van onze contactpersonen met Parkinsonnet, de landelijke organisatie die Parkinson behandelingen op een wetenschappelijk niveau brengt.

Wouter Simonse

Fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist en praktijkeigenaar


In 1978 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 1982 de specialisatie manuele therapie te Utrecht behaald. Sinds oktober 1978 werkzaam in Helmond met als speciaal interessegebied diagnostiek. Om hier meer mogelijkheden in te verkrijgen is Wouter in 2010 geslaagd als MSU-echografist (echografie van het bewegingsapparaat) en wordt deze diagnostiek in de praktijk steeds meer ingezet. Daarnaast heeft duiken zijn passie en is hij als duikinstructeur regelmatig onderwater te vinden...

Karin Toonders

Fysiotherapeut,


In februari 2016 is Karin ons team komen completeren. Met haar brede ervaring in zowel revalidatie als hands on behandelingen zal ze op zowel locatie Rakthof als op locatie Mierlo-Hout onze klanten ten dienste staan. Tevens is Karin een van onze dry needling therapeuten.

Michelle Vink

Fysiotherapeut,


Michelle werkt als fysiotherapeute op locatie Rakthof en Mierlo-Hout. Naast algemene fysiotherapie gaat zij ook NAH behandelingen/trainingen geven.

Mierlo-Hout