Fysiotherapie op onze locaties "Rakthof" en "Mierlo-Hout" is -naast de normale fysiotherapie- sterk gericht op (ook neurologische!) revalidatietraining. Hier wordt het einddoel op een hoger niveau gezet. Naast een goede inzet zal ook veel training en inspanning moeten worden doorstaan om het gestelde einddoel te halen. Op de persoon gerichte oefeningen en oefenseries worden gebruikt om spieren, gewrichten, longen en hart te trainen. Revalidatie vindt dan plaats als er door een blessure, operatie of ziekte een te grote achteruitgang of verlies is ontstaan in het normale functioneren. Vaak zien wij flinke verliezen aan conditie. Revalidatie kan toegespitst worden op orthopedische aandoeningen zoals na (bijvoorbeeld) operaties aan de wervelkolom of ledematen, maar ook als gevolg van neurologische aandoeningen zoals een beroerte (CVA), hersen-, ruggemerg-, of zenuw aandoeningen (bv. Parkinson, dwarslaesies, MS).

Wij zijn in Helmond een van de weinige bij Parkinsonnet aangesloten eerstelijn praktijk die de door het CZ vergoedde Parkinson behandelingen geven.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij CaudicatioNet. De hierbij aangesloten praktijken zijn voor bv. CZ zorgverzekeraar de uitgesproken behandelaars om looptraining te verzorgen voor mensen met etalagebenen, de zogenaamde Claudicatio Intermittens.

Uit ervaring blijkt dat onze praktijkruimte en de daarin gebruikte apparatuur bijzonder geschikt zijn voor mensen die gebruik moeten maken van een rolstoel. Verder kan revalidatie toegespitst zijn op reuma-patiënten of op mensen met artrose-klachten. Evenzo op mensen met longaandoeningen als COPD.