Onze specialisaties

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van therapie die gericht is op problemen van het houdings- en bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Met gerichte therapie kunnen problemen in deze gebieden worden verminderd.

Manuele therapie

Dit is een gespecialiseerde vorm van therapie die zich richt op gewrichts-, spier-, en zenuwstoornissen van de wervelkolom en de ledematen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer specifieke diagnostiek en behandelingstechnieken.

Revalidatie

Onze fysiotherapie is – naast de normale fysiotherapie – sterk gericht op revalidatietraining. Hier wordt het einddoel op een hoger niveau gezet. Op de persoon gerichte oefeningen en oefenseries worden gebruikt om spieren, gewrichten, longen en hart te trainen.

Behandeling bij Parkinson

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Ons streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is.

Myo-fasciale therapie

Een revolutionaire methode. Myofasciale therapie is een manier om via spieren (myogeen) en/of bindweefsel (fasciaal) pijn- of bewegingsklachten te behandelen.

Na een dwarsleasie

Een dwarslaesie is een onderbreking van het ruggenmerg en daarbij de zenuwbanen die lopen in het ruggenmerg, waardoor uitval van de zenuwen ontstaat die onder dat niveau (van het hoofd af gerekend) van het ruggenmerg ontspringen.

Echografie

Musculo skeletal ultrasound biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is.

Dry Needling

Door middel van deze techniek worden spieren aangeprikt waardoor er direct een ontspannen reactie van de spier ontstaat. Dry needling gebruikt een dunne acupunctuurnaald. Er wordt dus zeker geen vloeistof in de spier gespoten.

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). De isolatielaag rondom de zenuwen wordt aangetast. Hierdoor kan het centrale zenuwstelsel bepaalde signalen niet goed meer verwerken.

Claudicatio Intermittes

Claudicatio intermittens, etalagebenen in de volksmond, is een aandoening van de bloedvaten in de benen). Etalagebenen uit zich in krampende pijn in de benen bij het lopen die pas minder wordt bij stilstaan.

Shockwave

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. Deze worden door middel van een speciale behandelkop nauwkeurig gericht zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. Onze fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van diverse klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in het schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees, hielspoor, maar ook spasticiteit.

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Handtherapeuten zijn deskundig in hand- en polsaandoeningen, wondgenezing en volgen de ontwikkelingen binnen de handchirurgie. De behandeling richt zich op het verbeteren van mobiliteit, kracht en coördinatie van de arm, pols en hand.

Samen kiezen wij de behandeling die bij u past.